Carregant web FCAC

Sectors productius

Oli d’oliva

Oli d’oliva, Olives, Productes derivats
Sector Oli d'oliva
Sector Oli d'oliva

A Catalunya hi ha gairebé un centenar de cooperatives del sector de l’oli d’oliva. La gran majoria realitzen la molturació de les olives, elaboren l’oli -principalment verge extra i verge- i l’envasen.

Se situen, bàsicament, a les comarques de Tarragona, Terres de l’Ebre i Lleida; també n’hi ha a Girona. Moltes d’elles formen part de les cinc DOP d’oli existents a Catalunya: les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre Montsià i Empordà. Suposen, en global, més del 76% de la producció de l’oli que s’obté al territori català i, en conjunt, sumen una facturació mitjana d’uns 80 milions d’euros.

Des de sempre s’ha vinculat les cooperatives amb la producció d’oli d’oliva, aglutinant aquest model empresarial la tradició amb la modernitat, la qualitat i la garantia d’origen.

També et pot interessar
10.06.2025

La cultura de l'oli d'oliva a la Granadella

06/2025

L'oli d'oliva és un fil de connexió sobre el qual s'ha teixit un món agrícola, gastronòmic, turístic, comercial i social. Per això, ja fa...

17.03.2025

Campanya amb poca producció i davallada de preu a l'oli d'oliva

03/2025

Després de successives caigudes del preu en origen des del mes de novembre, en l’inici d’aquest 2025 hem observat un canvi de tendència en les...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya