Carregant web FCAC

El sector vitivinícola català analitza els nous reptes dels vins desalcoholitzats

La FCAC aposta per la comercialització i adaptació dels vins catalans als mercats

25/06/2025

El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la modificació del reglament europeu que regula el mercat del vi, amb especial atenció als vins desalcoholitzats i de baixa graduació.

L’acte ha reunit representants institucionals, experts europeus i veus clau del sector vitivinícola català per debatre les oportunitats i reptes que planteja aquest nou escenari de consum. Joan Josep Raventós, representant del vi de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), ha participat en la taula rodona dedicada a l’aplicació del nou reglament a Catalunya, on ha posat en valor la mirada del cooperativisme vitivinícola davant els canvis normatius, i ha subratllant la importància d’adaptar-se a les noves tendències de consum sense perdre l’essència i la qualitat del producte català.

Durant la sessió s’han debatut aspectes com la possibilitat d’etiquetar els vins amb menys de 0,5 graus com a “0,0%” i aquells entre 0,5 i 9 graus com a “baix en alcohol”. També s’ha abordat la inclusió del vi desalcoholitzat en l’elaboració d’escumosos com el cava. Aquestes mesures, segons la Comissió Europea, busquen respondre a les demandes creixents del mercat i a la necessitat d’harmonitzar la normativa comunitària.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya